10 farvetrends du ikke kan komme udenom i sommeren 2023

Trænger dit hjem til et friskt pust? I denne artikel kan du se sæsonens hotteste nuancer til væggene!

Leder du efter en nem måde du kan give dit hjem en makeover på? Med vægmaling fra Gebenna kan du let og billigt få en ny farve på væggen. Fra beroligende neutrale toner i brun, greige og beige til dopamin-skabende nuancer i gul og lilla; der er masser af farver at vælge imellem hvis du ønsker at give dit hjem en moderne makeover.

Farver spiller en stor rolle i vores hjem; de kan få et rum til at syne større, mindre og også påvirke vores humør i forskellige retninger. 

Skal du male stuen er lyse farve det oplagte valg, da disse booster humøret og skaber en positiv energi i rummet hvor de anvendes. Skal du male soveværelset er dæmpede farver mere passende da disse hjælper os med at slappe af og få en god nats søvn.

Maling i lækre Brune Chokoladetoner

De brune nuancer er mere end bare en trend. Vi ser at den brune nuance tager mere og mere over for de grå farver som har været dominerende i mange år. Selvom brun er en neutral farve, er den stadig varmere end grå og skaber en lille smule drama. Farven er jordnær, omfavnende og karakterfuld. Det er dog værd at have in mente, at selvom brun er en omfavnende farve, skal den anvendes moderat; pas på med at male hele rummet i en mørk chokoladebrun farve, medmindre du har lyset til det. Prøv i stedet at male en enkelt væg med brun maling, og tilføj nogle velvalgte detaljer i din indretning som spiller sammen med den. Dette kan være tunge gardiner i velour, møbler i ældre træsorter eller puder i smukke brune toner. De varme, mørke og bløde detaljer skaber en følelse af luksus. 

NB! De varme brune toner er perfekte til badeværelset. Mix en rig chokoladebrun med beige og lyse farver – dette giver dig varmen og farven fra den chokoladebrune, men de lyse farver åbner interiøret op så det ikke bliver så hule-agtigt. Se vores artikel om modefarver til badeværelset 2023 her.

Viva Magenta

Årets farve fra Pantone er til dig som elsker at indrette dig med kraftfulde farver. Viva Magenta er en livlig hybrid mellem rød og pink. Har du svært ved at forestille dig hvordan du kan anvende en magenta farve i din indretning? Er dit hjem domineret af neutrale farver, kan du let tilføje et splash farve hist og pist; mal et møbel, tilføj gardiner i farven eller måske et stykke kunst til væggen? Du kan også male en hel væg, upcycle dit spisebord eller noget helt tredje, for at lade farven blive omdrejningspunktet i din indretning. Magenta fremmer kreativiteten og booster dit energiniveau, så har du brug for et hjemmekontor hvor du kan lade kreativiteten flyde, er farven her et oplagt valg. 

Grøn maling er et sikkert hit!

De bløde grønne nuancer har været in længe. Nuancer som sage, mint og afslappende grønne toner får dig til at slappe af i dit hjem. Du kan anvende grøn maling i alle boligens rum, og denne kan sagtens stå alene. De fleste har i forvejen nogle naturligt grønne detaljer både indeni- og udenfor hjemmet, som vil blive en del af dit indretningstema. Du kan også vælge at anvende grøn som den overordnede farveskala: Grøn kan parres op og ned alt efter om du vil opnå en underspillet og afslappende atmosfære med umættede og lyse grønne nuancer, eller et modigt og eksklusivt look med mørke grønne toner kombineret med ædelt metal såsom guld eller messing. 

Maling i Blush Beige

Nude, rosa, beige. Der er mange måder at beskrive denne lette og feminine tone. Farven er ideel at anvende som base og kan anvendes på store overflader, uden at overtage rummet. Derfor kan farven også anvendes i alle husets rum: på badeværelset vil den skabe en ”hellig” og beroligende følelse; I soveværelset eller stuen vil den også være ideel, da den dæmper direkte sollys uden at gøre rummet mørkere. Den bløder det blot op en smule.

Denne bløde nuance passer også godt sammen med flere af sæsonens andre trendfarver; især pastelfarver eller en off-white vil skabe en følelse af lys og lethed. 

Sød som Honning: Gul Maling

Hvis du ikke er til meget klare farver, men finder pastelfarver lidt for feminine, så prøv en dæmpet gul tone som er en af de allerstørste farvetrends for 2023! De honninggule toner er både nemme at tilføje i dit interiør, men de går også supergodt i spænd med jord- og lertoner.

Den varme gule farve associeres med solen (selvfølgelig) og fornyet energi! Farven spreder glæde, optimisme og inspiration og kan anvendes i alle husets rum eftersom den både kan stimulere dit sind og fremprovokere afslappelse.

Drømmer du om at male gult i køkkenet, går de gule toner smukt i spænd med sorte og hvide detaljer. Maler du således en væg i køkkenet med gul maling, skaber du lynhurtigt et moderne og solrigt miljø.

Maling i Varme Neutrale Toner

I takt med at japandi-interiør trenden vokser må vi erkende at inspirationen fra naturen er kommet for at blive. Varme neutrale toner såsom beige, greige og sandfarvet fungerer til et hvilket som helst rum i hjemmet – især i soveværelset hvor man ofte ønsker en dæmpet og hyggelig atmosfære. 

Maling så blå som Havet

Blå maling på væggen, i et væld af forskellige nuancer er uundgåelige i 2023. Hvor vi sidste år så en klar blå farve, går tendensen i år mere i retning af en blødere og mere dæmpet blå nuance.

Især i rum som soveværelser, køkkenet og hjemmekontorer er ideelle til blå maling, da denne farve symboliserer frihed, intuition og inspiration.

Blå maling sammensat med blomstrede tapeter er en af tidens helt store trends, men er du ikke til fotovægge skal du prøve at kombinere den blå farve med naturligt lys – dette vil skabe en følelse af ren- og rolighed. 

Solnedgangens smukke toner

Fra de klare blå farver til solnedgangens smukke toner. Tænk orange, pink, rød og gyldne gule toner som sammen skaber de smukke nuancer som du ser i solnedgangen.

Disse gyldne toner emmer af optimisme, håb og glæde; og de kan fuldstændig ændre et rums æstetik.

Kombiner de gyldne toner med sort, guld og naturlige elementer såsom rattan eller bomuld. Looket skal skabe en afslappende følelse, så pas på med at gøre det for meget. 

Mal med Beroligende Lavendel

Hvis du er på udkig efter en farve du kan bytte ud med den grå du har haft de seneste mange år, hvorfor så ikke vælge en lavendelfarvet? En sart lilla skaber den samme stemning som en lys grå, er ligeså nem at matche med andre neutrale farver, men er langt fra ligeså kedelig.

Som alternativ til de jordagtige neutrale toner eller de helt klare hvide, er den sarte lilla farvce beroligende og blid for øjet. Er rummet du skal male meget køligt, skal du dog være opmærksom på at de kolde undertoner ikke gør det for klinisk og koldt at være i.

Den lilla farve kan opfattes som både maskulin og feminin; komplimenterer du de rosa undertoner med puder, tæpper o. lign vil farve virke let og feminin, hvorimod den vil fremstå mere kølig og maskulin, hvis du kombinerer med kølige indretningsdetaljer så komplementerer de blå undertoner i farven. 

Vibrerende Rød Maling

Denne tone har været ude i mange år, men 2023 er året hvor den er kommet tilbage! Den mættede røde farve fylder et rum med fornyet energi, varme og dramatik. I Feng Shui klassificeres denne røde farve som en af ”ild farverne” og er rigtig god at anvende steder i hjemmet hvor indretningen er lidt træg. Men som med alt andet, handler det om at gøre det med måde. Brug de helt klare farver til at fremhæve enkelte detaljer, lad den ikke overtage hele din indretning.

En af de ældste indretningsregler er, at du skal prøve at undgå at bruge helt klare røde farver i soveværelset – gå i stedet efter en mere umættet farve som skaber ro omkring dig.