Bliv inspireret af smykker med sjæl og kant

Alle dage har smykker haft en magisk tiltrækning. Der er blevet rejst langt, kæmpet og gravet efter guld, udvundet diamanter i trange miner og jagten er gået ind på at indfange den værdi, som et smykke fastsættes til.

Værdien kan ligge i tanken bag smykket både ved udformningen fra råmateriale til færdigt smykke og ved hele ideen bag. Træperlekæden lavet i børnehaven til mor har sin egen specielle værdi og bryllupsringen med diamanter mellem parret har sin særlige betydning og værdi. Smykker kan glæde og sammenknytte.

Smykkehåndværk til fingerspidserne

Drømmen om at lave sine egne smykker sidder i mange, fra de er helt små. For de heldige og arbejdsomme går drømmen i opfyldelse. Der skal investeres tid og mange kræfter for at følge sin drøm til dørs og få succes med at skabe noget, der har stor betydning og værdi både for en selv og som får stor betydning for andre.

En dygtig guldsmed og smykkedesigner går ind i faget med hjerte og sjæl. Vil du være smykkedesigner? Så skal du være klar til at give en del af dig selv, i det du fremstiller. Som dansk smykkedesigner skal du kunne noget specielt og lave unikke smykke med kant for at skille dig ud fra mængden. Du vil være oppe imod store internationale navne og veletablerede smykkefirmaer og det kræver en indre drivkraft at slå igennem.

Nogle mennesker finder glæden ved at lære et håndværk og samtidig bruge deres hænder og fantasi. Som guldsmed kan du skabe smukke smykker ud af råstof og naturmaterialer. Det kræver tålmodighed og energi at komme fra ide til færdigt design.

Sådan får du lavet et unikt designet smykke

Der er noget helt særligt ved at modtage et specialdesignet stykke håndværk udarbejdet på et guldsmedeværksted, hvor smykkedesigneren har sat sit særpræg. Måske har du stået i den situation, at du har besøgt en guldsmed, hvor du kunne vælge mellem mange masseproducerede smykker.

Du kan i den situation komme i tvivl om, at den, som du skal give smykket til måske allerede har et smykke magen til. Heldigvis er der som regel byttemuligheder, men vil du give noget som ingen andre har, og som kan glæde i mange år frem, er et håndlavet smykke sagen.

Har du selv en ide om, hvordan smykket skal være, som du selv vil have eller give til en anden, kan smykkedesigneren komme med sin ekspertise og give råd. En smykkedesigner ved, hvordan et smykke bedst kan laves og I kan sammen komme frem til hvilke materialer, der er mest optimale i forhold til ønske og brug.

Med fantasi og kreativitet kan smykkedesigneren lave skitser med forslag. Du kan også lade smykkedesigneren få frit spil og forhåbentlig blive glædelig overrasket. Du vil altid finde smykker med sjæl og kant hos en smykkedesigner.