Sørg for, at dine børn får mere motion – giv dem en børnecykel

Det er ingen hemmelighed, at både leg, motion og frisk luft er vigtige ingredienser i enhver barndom. Hvis du gerne vil sikre dig, at dit barn får alle tre dele, er der god grund til at købe en børnecykel. Med sin helt egen cykel får dit barn mulighed for at cykle med resten af familien, når I skal ud på tur. Derudover kan barnet også selv cykle på cykel, når han eller hun gerne vil lege.

Alt afhængig af barnets alder, er en cykel også et fantastisk redskab til at gøre barnet mere selvstændigt. Med en cykel kan dit barn nemlig selv komme til og fra skole, fritidsinteresser, besøg hos venner og så

En behagelig kørestilling

Det er vigtigt, at du finder en cykel, hvor dit barn kan have en behagelig kørestilling. Derfor skal cyklen også passe til dit barns størrelse. Her spiller flere faktorer ind. Blandt andet overkroppens bygning og sadelhøjde. Derfor er det heller ikke usædvanligt, at to børn på samme alder og højde skal have hver sin type cykel.

Den bedste måde at finde den rette cykel på, er ved at prøve cyklen. På den måde kan du sikre dig, at dit barn sidder korrekt på cyklen. Det er nemlig vigtigt for barnets kropslige udvikling, at han eller hun ikke bliver nødsaget til at cykle i en dårlig ergonomisk stilling.

Find skridtlængden

Når du gerne vil købe en cykel til dit barn, er det vigtigt, at du finder skridtlængden. Det gør du ved at måle indersiden af barnets ben. Det er nemlig skridtlængden.

Du skal bruge dette mål til at vurdere, hvor stort stellet nogenlunde skal være. Derfor bruger du altså skridtlængden til at finde den rette stelstørrelse.

Som tommelfingerregel skal du gange skridtlængden med 0,62 for at finde et udgangspunkt for stelstørrelsen.

Den rette cykel til den rette alder

Det er vigtigt, at cyklen passer til dit barns alderstrin. Ofte følges alder og højde nogenlunde ad, men derfor er det stadig vigtigt, at du tjekker hvordan cyklen passer til barnet. Når dit barn sidder på cykelsadlen, skal begge fødder kunne nå fladt ned på jorden.

Som udgangspunkt er et barn klar til sin første rigtige cykel, når vedkommende er mellem 2-3 år. Hvis cyklen stadig er for stor til barnet på dette tidspunkt, kan du i stedet købe en løbecykel.